Harley-Davidson is beboet door de Environmental Protection Agency (EPA), de milieutoezichthouder in de Verenigde Staten. Er is een schikking is getroffen waarbij Harley-Davidson 12 miljoen dollar aan boete zal betalen en nog eens 3 miljoen dollar zal investeren in een project voor schone lucht.

 Harley Davidson Screamin Eagle

De EPA is van mening dat H-D met de verkoop van Pro Super Tuner apparaten van de Screamin' Eagle-lijn de emissie-eisen wilde omzeilen. Dit is een aparaat waarmee de software van de motor aan te passen is. Volgens de EPA overtreedt Harley-Davidson hiermee de wetten voor luchtkwaliteit. De toezichthouder claimt dat tussen 2008 en 2015 zo'n 400.000 van deze apparaten zijn verkocht. De boete hiervoor houdt dus een financiële vergoeding in van $15 miljoen dollar totaal, plus de eis dat de motorfabrikant stopt met het maken en installeren van de apparatuur.

In een reactie laat Harley -Davidson weten dat ze het niet eens zijn met het standpunt van de EPA. De tuner was volgens de motorbouwer ontworpen en bedoeld voor het aanpassen van motors voor deelname aan wedstrijden op afgesloten circuits - dus niet op de openbare weg. "Deze schikking is geen erkenning van aansprakelijkheid, maar in plaats daarvan staat het symbool voor een compromis van goed vertrouwen met de EPA, op gebieden waar we de wet verschillend interpreteren (...)", aldus Ed Moreland, Government Affairs Director bij Harley-Davidson.

  • Pinterest

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

    Oliepeil Blogs