Harley-Davidson heeft bekend gemaakt dat de huidige CEO Keith Wandell per 1 mei aftreed als algemeen directeur. Matt Levatich neemt zijn functie over.
Levitach begon in 1994 zijn carrière bij Harley-Davidson en heeft sindsdien diverse functies bekleed waaronder vicepresident en algemeen manager van de onderdelen en accessoires afdeling, vicepresident van de materialen afdeling en president en hoofdmanager van de MV Agusta tak waar Harley-Davidson zich in het verleden mee heeft bemoeid. Vanaf 2009 bekleed hij de functie van COO (directeur van de productieprocessen) en voorzitter van het dagelijks bestuur.

"Het is een grote eer om de volgende algemeen directeur van dit bedrijf te worden" Aldus Levitach "Als we naar de toekomst kijken, dan zijn er geweldige kansen om aan onze vele sterke punten te bouwen. Harley-Davidson is een van de sterkste merken ter wereld, en door onze strategie om ongeëvenaarde producten en diensten te leveren aan onze klanten, werken we er aan om het volle potentieel van het bedrijf en de wereldwijde groei waar te maken."

Keith Wandell is CEO sinds 1 mei 2009, en werd in 2012 voorzitter van de raad van bestuur. "Matt's geweldige leiderschapscapaciteiten, zijn geschiedenis en zijn gedrevenheid naar excellentie en diepe kennis van dit vak maken van hem een zeer goede keuze als volgende CEO. Hij is een drijvende kracht achter dit bedrijf en de innovatie en voortdurende ontwikkeling waardoor Harley-Davidson haar leidende marktpositie versterkt. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van Harley-Davidson onder Matt's leiding." Aldus Wandell.

Wandell kiest ervoor om niet herkiesbaar te zijn op de aandeelhoudersvergadering van 25 april, waardoor het nieuws nu al naar buiten komt. Zijn functie van voorzitter van de raad van bestuur wordt per 25 april overgenomen door Richard Beattie, Independent Lead director van Harley-Davidson.

 Matt Levatich HD CEO

  • Pinterest

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

    Oliepeil Blogs